15 Temmuz 2013 Pazartesi

HAARP ....kısaca





Kısa adı HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program- Yüksek Frekanslı Auroral Araştıma Programı ) olan ve ABD tarafından İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürülen çalışmadır.  

(Auroral: Güney yaımkürede geceleyin gökyüzündeki ışımalar) 

 İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.  

Aslında bu proje hakkında birçok ülkede karşı kampanyalar olmuştur. 

Çünkü Haarp projesi iklim kontrol ve yapay derem silahı olarak kullanılabilme yeteneğinden dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır. 

Haarp projesi pentagon’un kontrolünde ve ADB ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.
 

Alaska’daki merkezde şu anda, yüksek frekansta radyo sinyali yayımlayabilen toplam 48 adet anten bulunmaktadır.  

Bunların yanı sıra, çok-yüksek frekanstaki sinyallerle ilgili çalışmalarda kullanılacak olan bir radarın yapılması da planlanmaktadır.

HAARP projesi kapsamında, iyonosferin ısıtılması yoluyla ELF (çok düşük frekans) dalgaları da üretilmektedir.

 Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir.  

Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenler otomatik olarak faaliyetlerini durdurmaktadırlar.

HAARP, HF'da yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada bir takım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılmış bir projedir. Kullanılan frekans aralığı 2.8-10MHz arasıdır, çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt'a çıkarılabileceği açıklanmaktadır.

Bu enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi ünvanını kazandırmaktadır. Merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmıştır. Fakat bu merkezin yılda 4-5 kere ve sürekli olmayıp vuruş modunda (seri ve güçlü atışlar üretme) ile çalışacağı bildirilmektedir.(Bahse konu enerjinin aslında ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini göstermek için bu örnek verilmiştir)
İlk kez Nicola Tesla tarafından ortaya atılan "Dünyasal Sabit Dalgalar", dünyanın kendi kendine bir elektrik ürettiği ve uygun konumlarda bu dalgalara erişilerek kontrol edilebileceği söylemektedir. Tesla bunu ispat etmek için uygun frekanstaki bu titreşimleri kullanarak elektrik enerjisini çok uzaklara tel kullanmadan aktarabilmişti.

Deneyinde 40Km uzaklıkta bir yerde 200 ampülü yakabilmişti. Yine Tesla'nın bir amacı da "Kablosuz Dünya İletişim Kulesi"ni inşa etmekti. Tesla dünya çapında bir iletişim düşünüyordu, kısacası bugünün Internet dünyasını tasarlıyordu. Fakat bunu kablosuz ortamda gerçekleştirecekti, ama ömrü bu projeyi yapmaya yetmedi.(1856-1943)

HAARP karşıtı birçok görüş yayınlanmış ve bu görüşler inanılmaz baskılara uğramış, net deki sayfalar kapatılmıştır.


Fakat ABD hükümeti bu karşıt görüşleri tam anlamıyla yalanlayacak bir döküman veya bilgiyi basına vermemiştir.

HAARP  neler  yapabilir :


1-İklimleri değiştirebilir.
2-Kutupları eritebilir veya yerinden oynatabilir.
3-Ozon tabakası ile oynayabilir.
4-Deprem yaratabilir.
5-Okyanus dalgalarını kontrol edebilir.
6-Dünyanın enerji kuşakları ile oynayarak insan biyolojisini ve beynini etkileyebilir.
7-Radyasyon yaymadan termonükleer patlama oluşturabilir.
 
********
Uzaktan Zihin Kontrol ve HAARP :
 
GSM ,radyo , tv., ve wireless vericileriyle ELF, VLF ,LF beyin sinyallerine , uygun frekansları göndererek istedikleri algıyı oluşturabilirler...


Haarp’ın yöneticilerinden John Hecskcher Haarp’ın amacını; iyonosferi dev bir anten olarak kullanabilmek amacıyla iyonosfer yamasını ısıtmak için kullanılabilecek bir aletmiş gibi masumlaştırarak tanımlarken, Dr. Flanagan'da, Haarp’ın aynı zamanda “dünyanın en büyük beyin yönlendirme cihazı” olduğunu belirtmiştir.


Bu çalışmalar İyonosfer üzerinde yoğun bir şekilde yapılıyorken, son yıllarda Schumann rezonansında da dramatik yükselmeler gözlemleniyor ...

Schumann rezonansı (yeryüzünün doğal titreşimi,kalp atışı), uzun yıllar sabit olarak ölçülmüştü.
Bu magnetik alan titreşimi; 1980 lerde 7.8 hz. iken ,son ölçümlerinde oldukça artmış olduğu ve 11 hz. üzerine çıkmış olduğu görüldü.

 ( 13 hz. de dünyanın kutuplarının yer değiştireceği öngörülür)

Bilim; bu artışın nedenlerini açıklayamıyor ... ve güneşin peryodik dönüşlerine vs. bağlamaya çalışıyorlar.

not: gezi parkı olayları öncesi ve ilk zamanlarında Alaska Induction Magnometer verileri oldukça hareketliydi..



 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder