11 Temmuz 2013 Perşembe

Money Money Money












 



Kuran’ı Kerim’de (ilk paranın kullanımından (m.ö.700) 1300 yıl sonra indirilmiş olmasına rağmen) para kelimesi geçmez. Emek, güç ve değer ölçümüne karşılık; altın, gümüş, mal ifadeleri mevcuttur.

 
Şeytan, Allah’ın cc. kullarına tavsiye ettiği ekonomi sistemine muhalefet, emek, hak, değer ölçme sistemini sabote etmek için para sistemini kurdu ve hipnoz aracı olarak kullandı. Para bu nedenle negatif enerjiye sahip...
 

 Önce altın parayla işe başladı, sonra kağıda çevirdi.

 Dünyadaki büyük oyun, piyasadan altının çekilip, kağıt paranın sürülmesiyle başladı (sonrasında gelen bankacılık, faiz, borsa , kredi kart sistemleri vs..)
 

 Altın her yerde altındır, değeriyle oynanamaz. Kağıtta ise kur oyunları çok kolaydır..Artık kağıt para da yok, ekran ve klavye üzerinden her türlü operasyon gerçekleştiriliyor.

“Halkın eşyalarını değerinden düşürmeyin ve yeryüzünde bozgunculuk yaparak kötülük etmeyin.” Şuara Suresi/183

*****

 - Türkiye’nin, dünyadaki ekonomik spekülasyonlarından nasıl kurtulacağının hesaplarını yapması, bunu başaracak bir sistem geliştirmesi gerekiyor (Özal’ın projelerinden biri de ‘ortak Türk parası’ oluşturulmasıydı..)
 

- "FED’ in (Amerikan Merkez Bankası ) eski başkanı Alan Greenspan’ in Türbülans Çağı kitabından sonra, FED in özerk olduğunu savunmak çok anlamsızdır…O kitaptan sonra ‘merkez bankaları özerktir’ cümlesi tamamen hikayedir…"   
Mahir Kaynak
 

- Rockefeller tarafından, dünyanın en güçlü özel bankası olarak kurulan BIS (the Bank of International Settlements- Uluslararası Varlıklar Bankası), ABD’deki FED’lerin yanı sıra, Bank of England, Bank of Italy, İsviçre Ulusal Bankası, Hollanda Bankası, Almanya Bankası, Fransız Bankası ve Kanada Bankası’nın da sahibidir. 

 TC. Merkez Bankası dahil 165 ülkenin merkez bankası da BIS’e üyedir ve BIS tarafından kontrol edilir..

 
 not: TC. Merkez Bankası AŞ. ise; ortaklarının devlet bankaları,özel bankalar ve özel şahsiyet ve kuruluşların oluşturduğu anonim şirkettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder