9 Temmuz 2013 Salı

NO Coca Cola !





Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı, Kemal Özer :

....''Kuşkusuz dünyanın en ünlü içeceği fabrikası, 1886’da ABD’de kurulan CocaCola. Kola (CocaCola) ilk olarak eczanelerde satılmak üzere üretilen bir ilaçtı.

1894 yılındaki elde edilen bulgular,  kısırlığı %2 den 14 e çıktığı gösterince,içeriğinde değişikliğe gidilerek 1895 te dünyada gizemli ilaç adıyla pazarlamaya başladılar..

 
Tüketicilerin yiyip içtikleri gıda ürünlerinin tüm içeriklerini bilmeleri temel insan haklarından biri olduğu halde tüketiciler, CocaCola başta olmak üzere birçok ürünün içeriğinde ne olduğunu tam olarak bil(e)miyorlar.

 Ezici çoğunluk bu içecekten bir türlü vazgeçemiyor. Neden acaba? İçeriğinde bulunan maddeleri sadece iki kişinin bildiği ve bu bilgilerin bir banka kasasında saklandığı, bunun da ‘ticari bir sır’ olduğu gibi birçok bilginin dolaştığı bu üründen, dünyada saniye de 8 bin, yılda ise 252.288.000.000 (252 milyar 288 milyon) kutu -CocaCola- tüketiliyor.


 Öte yandan bugün dünyanın taşınabilir su kaynaklarının yüzde 25’inden fazlası tek başına ‘The Coca-Cola Company’ firmasının elinde bulunmaktadır.

Hindli Aktivist Vandana Shiva’nın da ifade ettiği gibi, bu durum bile tek başına büyük bir insan hakları ihlalidir ve umuma ait olan yeryüzünün su kaynaklarının bir şirketin tekeli geçmesi, Türkiye Cumhuriyeti de dâhil devletlerin bu büyük firmaların su kaynaklarını keyfine göre kullanıp bir milyon kat kârla satması için bekçilik yaptığı ortaya koymaktadır

 Kola ülkemize 1964 yılında, Süleyman Demirel’in has adamı, Kadir Has tarafından getirilir.

 1905'e kadar kolanın içeriğinde kokainden elde edilen bir maddenin varlığı –resmen- kabul edilmekte iken, bugün içerikte bu maddelerin varlığı reddedilmektedir.

Mesela, Red Bull isimli kola içeceğinin içeriğiyle ilgili araştırmalarda -Almanya ve Hong Kong’da yapılan incelemelerde- kokain bulunması üzerine geçen ay yasaklandığı gerçeği üzerinden gidilir ise, bu ürünlerin gerçek içerikleri maalesef ,başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede etiketlere yazılmamaktadır....''




    Coca Colayı bugünkü  hale getiren Monsanto şirketidir.

   Sahipleri  siyonist olan kimya devi Monsanto , atom bombasını yapan, dünyanın  en tehlikeli  kimyasallarından olan DDT yi icat eden , Vietnamda kullanılan turuncu madde kimyasal bombasını keşfeden , suni gübreyi keşfeden, tatlandırıcının aspartamın tek sahibi, dünya tohum ticaretinin %95 i elinde tutan  bu şirkettir.

 





 not:

 --- ABD’ deki FDA’ e (Food and Drug Administration) ne kadar güvenebilirsiniz? Tepe noktasında acaba kimler oturuyor?
Dünya Sağlık Örgütü de (WHO) "Domuz gribi bir korku kampanyasıydı" itirafını yapmak zorunda kalmıştı hatırlarsanız.

---Coca Cola Türkiye, üretimlerini Gıda T.H. Baknlığı/ Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun üretim yaptığını açıkladı.

Tebliğ ise; 1 litre cola, gazlı içecek, meyve suyu, maden suyu, tunik, aromalı içecek gibi ürünlere 3 gr etil alkol eklenmesine izin veriyor ve bunu belirtmek zorunluluğu yok. Bir ürün %1,2 den daha az alkol içeriyorsa alkolsüz ürün kabul ediliyor.

 
Ürünün içeriğinde alkolün eser miktarda oluşu ürünün alkol içermediği anlamına gelmez.
 
( Alkol içerdi içermedi tartışmaları boş tartışmalar.. Tasavvuf, tarikat , keramet ehli şahıslar bu tür içecekleri kullanmazlar.Ayrıca feraseti olumsuz olarak etkiler.  Kişi yiyip içtiklerinin yansımasını yaşar . )

Bugün başımıza dert olan katkı maddelerinin doğuşu da colanın raf ömrünü arttırmak için aynı dönemlerde icat edilmesiyle başladı..

AB. de kullanılan katkı maddelerinin sayısı 1500 ü geçmezken , Türkiye hazır gıda da katkı cenneti… her türlü denetimsiz giriş çıkış serbest, kullanımında denetleme yok.




 



 
 











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder