2 Temmuz 2013 Salı

Hawking / Solucan Deliği

 






Bilim  tayy-ı zaman/ tayy -ı mekan ve  bast -ı zaman/ bast - mekanı araştırıyor..


"… zamanda kapılar açılabilir ,bu kapıya ‘solucan deliği ‘ denir… Zaman ve mekanda hiçbir şey dümdüz değildir. Mutlaka üzerlerinde,çatlak,minik yarık,girinti, çıkıntı veya boşluklar vardır.Atom altı ortamda ‘ kuantum köpüğü’ denilen yere ulaşıldığında bu çatlaklara rastlanır.Solucan delikleri de bu çatlak ve kırışıklıklarda bulunurlar. Ve solucan deliğinden insan geçemez ama ruh ve nefs geçebilmektedir. 4. boyutta (zamanda) yolculuk için hızlı ama çok hızlı gitmelisiniz…" Stefan Hawking

 Bilim adamları şimdilerde, bu yarıklardan birini yakalayabilip büyütme, insan veya uzay gemisinin de girebileceği boşluk alanları oluşturma çalışmaları üzerinde yoğunlaştılar…
   
 
 
Bismillahirrahmanirrahim
 
"Gökyüzü açılır ve orada pek çok kapılar oluşur. " Nebe Suresi/ 19

 




Kuantum fizikçiler araştıra dursunlar ,  peygamber ve evliyalar  göz acip kapayinca kadar , an'dan daha kısa bir zaman diliminde doğudan batıya varmıslardır…  ( tayy-i mekan)..Allah’in izni ile   coktan zamanı avucunun icine alıp, zaman içinde seyahat ederler ( tayy-i zaman ) ..

 zaman genislemesini yaşarlar…  bize göre 1 sn gibi olan bir surede Allah’in izni ve lutfu ile  seksen  sene yasayip ibadet yapip  o seksen senenin sevabini kazananlar var …  ( bast-i zaman )

Peygamber efendimizin (s.a.v) Mirac gecesi yatagınının  sicaklıgi  sogumadan , yatagında bıraktıgı iz kaybolmadan Mirac hadisesini yaşayıp, geri dönüsünü ,  Kur'an-ı Kerim'de geçen Ashab-ı Kehf' i BİLİM araştırıyor ..



**********

"Bana gerici diyorlar ..sorarım onlara.. beni kimin gerisinde görmüşler? " NFK.



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder