7 Temmuz 2013 Pazar

P2 mason locası ve Papa 1. Jean Paul






P2 mason locasının Katli Vacip uygulaması...



26 Ağustos 1978’te Vatikan’a, Papa I. Jean Paul papa seçildi.Biraz farklı bir papaydı ve Vatikan ‘da birşeyler döndüğünü hissediyordu.

Daha seçilmeden önce de Vatikan Bankası’nı araştırmış, P2 mason locasının Vatikan bağlantılarını, Büyük Vatikan locasını ve bu locaya bağlı 121 kardinali, piskopos ve rahipleri keşfetmişti.

Araştırmalarını ilerlettiğinde Roberto Calvi ve Michele Sindona isimlerine ulaştı.

Roberto Calvi, papazların bankası olarak bilinen Banco Cattolica Veneto’nun yeni sahibi, Michele Sindora ise mafya bankeriydi .

İkisi de kilisenin önde gelen adamları ve P2 locasının üyesiydiler,üstadları ise meşhur mason üstad-ı azamları olan Gelli idi.

Bağlantıları öğrenen şaşkın papa ‘Kim Kimdir’ diye bir liste hazırlamış ,kilit noktalardaki masonları yavaş yavaş göndermeyi planlamıştı.

Ancak göreve geldikten 33 gün sonra 29 Eylül 1978’de şüpheli bir zehirlenme vakasıyla hayatını kaybetti ve otopsisi yaptırılmayarak normal ölüm vakası olarak gösterildi.

CIA görevlisi Erenneke; Gelli başkanlığındaki P2 locasına bazen ayda 10 milyon dolara ulaşan maddi yardım yaptıklarını sonraları açıklamıştır.


 (P2 Locası, gizli servislerle olan işbirlikleriyle P2-Hristiyan Demokratlar-Gladio üçgenini kurarak ,kısa sürede İtalyan siyasi yaşamını kontrollerine almayı başardılar).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder