2 Temmuz 2013 Salı

Zaman Algısı




zaman...
Güneş bize 8 ışık dakikası uzakta, yani ışığı bize 8 dk. sonra ulaşıyor ve bu kadar ‘ zaman farkı’ var aramızda.Bir yıldız bizden ne kadar uzaksa zamanımızdan da o kadar ‘geri’ demektir.Zaman o kadar göreceli bir kavram ki… ölüm ve ya diri olmak, sadece bir zaman farkının izafi görüntüsüdür.
500 ışık yılı uzaktaki bir yıldızdan dünyayı gözleyen bir varlık (diyelim ki bu varlık insan olsun, elinde ultra bir teleskop varolsun, dünyayı gözlemlediğinde ) o anda Fatih’i İstanbul ‘u fethederken görür.

Hz. Peygamberi sav. canlı olarak görmek mi istiyorsunuz? 1450 ışık yılı uzakta bir güneşyıldızına gidin , elinizde gelişmiş bir teleskop olsun ve dünyaya yöneltin… gördüğünüz canlı olarak kendisidir… ne hayaldir, ne görüntüdür, ne de rüyadır… direk kendisidir.

Ölüm yada diri olmak, sadece 'zaman farkının' izafi tanımı... ispatlı tanıkları var , mekanı değiştirebilecek gücü olanlar var ’özel formatlılar (evliyalar) bunu başarırlar,isteyen araştırabilir … GERÇEK ‘GERÇEK’TİR.
Peygamberimizin miraç gecesi dünyadan uzaklaştıkça izlenimlerini araştırdığımızda fiziğin bulgularının nasıl örtüştüğünü bir kez daha görürüz... zamana çok takılmamak lazım... kurgusu çok farklı...Rabbim idrak etmeyi nasip etsin...


zamanın ne olduğunu çözebilene , Kuran'ı Kerim in sırları açılır..


*****

Zaman yönetimini en iyi başaran, en büyük mühendis tabi ki yine Hz. Muhammed'tir (sav.)“ bir hadisi ; ''...Akıllı kişi vaktini üçe ayırır: Bir bölümünde Rabbine ibadet eder, bir bölümünde muhasebe eder, yaptıklarını gözden geçirir, bir bölümünde de helal rızkını kazanmak için çalışır. Bu son bölümdeki çalışması, diğer yapacaklarına yardımcı olur. Zira, maddi ihtiyacın karşılanmış olması, kalbi; dünya meselelerinden boşaltarak ibadet ve tefekkürünün hakkını verir ''
 ... var mı ötesi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder