17 Temmuz 2013 Çarşamba

Monsanto!... Dünya Gıda Tekeli





Dünyada gıdayı kontrol eden tek şirket Monsanto dur…

 

Dünyanın tescilli tohumlarının %95 ine tek başına sahip olan şirkettir, tohum şirketlerinin nerdeyse tamamı bu şirkete bağlıdır. 4500 tohumun patentini aldı. 150 ülkede faaliyet gösteriyor.  FDA nın  ( Food and Drug Administration/USA)   büyük oranda Monsanto grubun kontrolünde olduğu iddiası vardır.

 

GDO lu ürünlerin hemen hemen tamamına sahiptir. Bu şirketin yıllık tanıtım bütçesi 8 milyar dolar (2009 rakamı)

 
Tohumdan tarım ilacına , eczacılıktam veterinerliğe kadar 10 larca şirketle geleceği yönlendiren  yöneten bir grup. Kanola ekiminin  %59 na , gdo lu pamuğun ekiminin  % 63 ü,  gdo lu mısır ekiminin%97 si, gdo lu soya ekiminin %92 ne sahip…

( Kanola hakkında bilgi: Kanola diye dünyada bilinen bir bitki yoktur.Kolza bitkisinin gen yapısı bütünüyle değiştirilerek ve Kanada da geliştirildiği için kanola  adı verilen  yapay bir bitkidir. Kolza yabani bir bitkiydi ve deneme amaçlı çalışmalara başlanmıştı. Şu anda en popüler yapay yağıdır kanola yağı… ) 

Düz mantıkla bakıldığında bile, insanlığın ortak mülkü olan tohumun tek  bir şirketin eline verilmesi çok stratejik bir hatadır… 

Önümüzdeki dönem dünyayı yönetim aracı gıda olacak ve önümüzde en önemli kritik madde tohum olacak…  tohumlar en büyük mirasımız olacak.. dede ve babannelerden kalan.. 
Coca Colayı bugünkü haline getiren de Monsantodur.

Monsanto ; atom bombasını yapan, dünyanın  en tehlikeli  kimyasallarından olan DDT yi icat eden, Vietnamda kullanılan turuncu madde kimyasal bombasını keşfeden , suni gübreyi keşfeden, tatlandırıcının aspartamın tek sahibi, GDO lu tarıma dünyayı  bağlayan , sahipleri siyonist olan, kimya devi bir şirkettir.
 








Bizdeki durum:  

Monsanto, ülkemizde de  tarım bakanlığı ile birlikte gdo lu tarım uygulamaları yapmaktadır.
 

1995 te kurulan Dünya ticaret örgütünün 21 000 sayfalık dökümantasyonu  ( okuması bile çok uzun zaman alır!)Çiller hükümeti döneminde  TBMM de  3 saatte geçmiş, kabul edilmiştir.
 

1995 te kurulan Dünya ticaret örgütünün 21 000 sayfalık dökümantasyonu  ( okuması bile çok uzun zaman alırken!) Çiller hükümeti döneminde  TBMM de  3 saatte geçmiş, kabul edilmiştir.

-      Dünya ticaret örgütüne bağlı 166 ülke, bağımsızlıklarını devretmiş durumdadır.. DTÖ de karar verici mekanizma 3 yapıdan oluşur. Amerika, Kanada, Avrupa Birliği ..

Bu örgüt aldığı kararlarla, ulusal anayasanızında üstünde yaptırımları vardır.

İç hukukunuzun üstünde olmak gibi bir nitelikleri vardır. 

- Gdo su değişmiş, ilk hibrit bugdaylar Türkiye , Hindistan ve Pakistanda ekildi…

-   DTÖ nü Cargill adlı şirket kurdu..Monsantoyla ilişkili bir şirkettir. 21000 sayfalık dökümantasyonu hazırlamıştır. Türkiye de Pendik nişasta adıyla  nişasta üretir.

Nisaşta üretimi kotası  ABD de 5 iken Türkiye  de 20 sınırına çıktı. Dünya ortalamasının 8 katı  nişasta üretimine izin veren bir ülkeyiz
Monsanto Abd de tarımın %25 ini kontrol eder ..

Tarım arazileri   2 bankanın ipoteğindedir. .. Bu bankalardan birisi Rotschild ların bankası  İNGBANK tır..

- Türkiye de  2006 yılında tohum kanunu çıktı , bu kanuna göre geleneksel tohum ekmek suçtur.

93 tonun üzerinde hasat elde ediyorsanız   kesinlikle sertifikalı tohum almak zorundasınız aksi halde tarım desteği alamazsınız yada 93 tonun altında hasat alıyorsanız yine sertifikalı tohum almak zorundasınız geleneksel tohum ekemezsiniz. 

 Eğerki ekersen de hemen el konur ve 11  bin ceza ödersiniz...tohum imha edilir , imha faturası  gönderilir. Babadan dededen kalma tohumu ekmek artık ülkemizde suçtur.

-    Türkiye de 500 kadar tohum şirketi var, 200 ü pazarlamacı, 300 ü tohum ekicisidir. Türkiye  de tohum pazarının %90 nı Monsanto kontrol eder. Türkiye  115 ülkeden tohum ithalatı yapar , İsrail 6. Sıradadır.

-   Şeker pancarı tohumu ülkemizde yetiştirilmez. %100 ü Almanya ve İsviçreden getirtilir..

-  İlacı üreten ve gıdayı yönetenler aynı odak. Dünya üzerindeki gıda sektörünün % 50 den fazlasına sahip şirket 5 adet şirkettir ve bunlar Rotschild ve Rockefeller a aitir.  Rockefeller kayıtlı serveti  20 trilyon dolar, Rotschield ların  ise 25 trilyon dolar serveti var.

 Forbes dergisi her yıl zenginleri yayınlar fakat bu aileler bu listede görünmezler. Üzerlerinde kayıtlı varlık göstermezler ..vakıflara aktarmışlardır ve böylece vergi vermezler.
 

Irak işgallerini bir nedeni de verimli, her türlü şartlarda yetişen Mezopotamya tahılı tohumlarının ele geçirilmesiydi.

Ebu Gureyp'teki Irak Tohum Bankası 2003'te bombalandı ve yağmalandı.

Yağmalanan tohumlar daha sonra Norveç'teki Nuh'un Ambarı na getirildi.

Bu sayede bir taşla iki kuş vurdular: hem1'e 10 veren , verimli , saf tohumları ele geçirdiler.
Hemde Monsanto'nun önderliğinde, savaş sonrasında tohumsuz kalan ortadoğuda gdo lu tarım yapılmasının önünü açtılar.
 
 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder