31 Temmuz 2013 Çarşamba

Siyonizmin Kısa Tarihi






İspanya’da yaşayan yahudiler Endülüs döneminde İspanya’da bir konsey toplayıp Mesih in gelmesi konusunu tartıştılar.
Mesihin gelmesi onların çalışmalarına mı bağlıdır, yoksa Allah bir zaman belirlemiş midir? Kaderi zorlayarak Mesih in daha erken gelişini sağlayabilir miyiz?

Konsey bu konuyu Muharref Tevratta yazılanlara göre günlerce tartıştı ve ve sonucunda;  bunun kendi çalışmalarına bağlı olduğu ortak  kararında buluştular.

 

Sonuç olarak, Beni İsrail (İsrailoğulları) toplanıp Büyük İsrail kurulacak. Süleyman mabedi yapılacak ve Mesih onların inançlarına göre gelecekti.

Dünya üzerindeki dağınık halde bulunan Yahudilerden en zor getirilecek olanlar  Hindistan daki Yahudilerdi.. Deniz yoluyla bu Yahudilerin getirilmesi gerekecekti.

Bu esnada devreye Christopher Colombus girer. Kristof Kolomb bu teklifi kabul eder fakat gerekli techizat, malzeme ve gemileri onlardan talep eder. Yapılan hesaplar sonucunda istedikleri Endülüs’ün bütçesine denk.

Barut, gemi, asker, yiyecek, silah için gerekli  toplam bütçe,  Endülüsün bütçesi kadardı..

Bunun üzerine siyonizme hizmet edenlerin ileri gelenleri  illüminaticiler ; Endülüsü Fransa ya vermeyi, bir yahudiyi maliye bakanı yaparak  endülüsün bütçesini bu işe ayırmayı planladılar.  Ve endülüsteki müslüman beyliklerin arasındaki anlaşmazlıklardan yararlanarak Endülüs ü yıktılar, Fransızları getirdiler.. dedikleri şekilde bir yahudiyi maliye bakanı yaptılar ve Endülüsün bütün bütçesini  Kristof Kolomb a  verdiler..

 


 

Kristof Kolomb bu parayı borç olarak aldı ve Hindistan daki zenginliklere ulaşınca iade etmek sözüyle  1452 de Hindistana gitmek için adına Amerika’ya doğru yola çıktı.

Amerika ya gittiğinde  beklediği gibi altın, baharat ve kıymetli taşlarla karşılaşmadı. 2 sene kadar  dolaştılar ve kurulan ekipte isyan başladı. Askerler geri dönmek istediği kıtadan ayrıldılar..

 

Geri döndüklerinde Maliye bakanlığından af dilediler boş geldikleri  için...

Fransa kralı ise verilmiş sözü yerine getirmeyen Yahudileri bağışlamadı, dolandırıcı gibi gördüğü   Yahudilerin hepsinin katledilmesi  emrini verdi.  

 


O dönemde  Osmanlı İmparatorluğunda  padişah II. Beyazıt tı.

II. Bayezit, yahudilere acıyarak, katledilmemeleri için  İspanya’dan getirterek  Osmanlı toprağı  Selanik’e yerleştirdi.

 
Kendisi çok yufka yürekliydi . Şevkatinden dolayı  Yahudilere  Selanik te yer verdi , onlarda gelip buraya yerleştiler.

Bugünkü 500. Yıl Vakfı , II.Beyazıta sözde  teşekkür için kurulmuş bir vakıftır.

 

Ancak Yahudiler  Osmanlının  bu iyiliğine karşı  tam tersi  davranış sergilediler.
 

Sahip oldukları üstün ırk olma  inançlarıyla dünya hakimiyetini ele geçirmek için tekrar düşünmeye başladılar.
 
 
 
 
 
 
 

Büyük paralara ihtiyaçları vardı. Para temini için faizli kapitalist düzeni kurmaya karar verdiler.

Ancak papalık faize izin vermiyordu. Bunun üzerine yine büyük bir hamleyle Hristiyanlığı değiştirme kararı aldılar ve Protestanlığı kurdular. Protestanlık  faizin helal olduğu inancını yerleştirmek üzere Yahudiler tarafından kurulmuştur.

 

( “Bugünkü Kapitalist düzen Protestanlığın dini düzenidir.” Marburg Üniversitesi Ekonomik Sistemler  Prof. Müller)

  

Böylece faizi helal saydırıp kapitalizmi kurdular ve 6 milyar insanı sömürüp parayı kendilerinde topladılar.Kominizmde Kapitalizm ile aynıdır. Birinde ezen 300 tane yahudi, diğerinde ezen devlettir.

 Kominizm yıkıldı. Kapitalizmde yıkılacaktır.

Komizmin yıkılmasına rağmen kapitalizmin hala yıkılmamış olmasının nedeni yahudilerin korumasında olmasındandır.

Krizleri  önlemede hepsi birden ayağa kalkar.. çünkü kapitalim, siyonizmin dünya hakimiyeti için kullandığı  alettir.

Protestanlık kurulduktan sonra 19 haçlı seferi yaptılar israili kurmak için.. 1 . dünya savaşı sonra 2 . dünya savaşını yaptılar..
şu anda   takım elbiseli tapınakçılarla haçlı seferleri devam ediyor ..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder