24 Temmuz 2013 Çarşamba

Yehova Şahitleri


 

 

 

 Yehova Şahitleri kimdir? 

Bu dinin ilk kurucusu Amerikalı papaz Charles Russel’dir. 1872 yılında kurmuş, 1916’da ölmüştür.   

“Bin yıllık krallığın peygamberi” olarak kabul edilir. Önceleri Protestan presbiteryan kilisesine bağlı iken, sonra Protestan congregasionalist kilisesine üye oldu. Buradan da ayrıldı. 
 

Russel, satışa çıkardığı bir buğdayın çok fazla ürün vereceğini, bu buğdayın mucizeli olduğunu ilan etti. Bu yalana inananlar bir avuç buğdayı 60 dolara alarak ektiler. Fakat istenilen ürünü alamayanlar, dolandırıldıklarını anlayanlar mahkemeye verdiler. Mahkemede bu buğdayın diğer buğdaylardan farkı olmadığını itiraf etti ve mahkum oldu.  

Evlatlık kızı Rose Boly’ye tecavüz ettiği için karısı Maria Francis tarafından mahkemeye verilmiş ve mahkemede suçunu itiraf ederek hüküm giymiştir. Mahkeme, Russel’in “yalan yere yemin eden” bir yalancı olduğuna dair de bir hüküm vermiştir. 

Bu din, bir zamanlar Russelizm adıyla anılmış ve bir cins Luthercilik olarak görülmüştür.

 Hedefleri Hazret-i İsa’nın liderliğinde bir dünya krallığı, tek tip toplum düzeni kurmaktır.

Yehova şahitleri 1917-1928 yılları arasında inançlarında 148 kadar değişiklik yaptılar.

Karmakarışık bir inanç sistemi haline gelen Yehovacılık, gerçek Hıristiyanlık iddiası ile ortaya çıkmasına ve Yahudilikle Hıristiyanlık karması gibi görünmesine rağmen onlardan tamamen farklı bir inanış haline geldi. 

 

Yehova: Bu kelimesinin aslı Yahvedir. Yahve İsraillilerin milli ilahlarının adıdır. Bu din, önceleri “Russel tarikatı” adıyla çalışıyordu.
1931’de “Yehova şahitleri” adıyla meydana çıktı. Dört incili esas alırlar. 

(İsa’nın dünya krallığı başladı) diyerek, devletlerin sonunun yaklaştığını, tarihler vererek ortaya atmışlardır. Bu tarihler, 1914, 1918, 1925 ve 1975’tir. Tabii hepsi de boşa çıkmıştır. 

Yehovacılar, yeni yorumlarla ayrı bir akım, ayrı bir Hıristiyanlık dini şeklinde görünürler.

Bazı Hıristiyanlar (İsa üç tanrıdan biridir) derler.

Yehovacılar için tek ilah Yehova derler ise de, (İsa, Yehovanın oğludur, üstün bir varlıktır) derler.

Hazret-i İsa’yı ilah olmaktan çıkarmaları ve ruhu kabul etmemeleri Katolik, Ortodoks ve Protestanları kızdırmıştır.

Yehovacılara göre de, diğer Hıristiyanlar gibi, her çocuk günahkâr doğar.

İnançlarını aşılamak için, Hıristiyanlıklarını gizlerler.

Yehova yerine “Allah” ve diğer İslami terimleri kullanırlar.

Bunlara ancak cahiller kanar, dinini bilen hiçbir Müslüman kanmaz. 

Bunlar ahirete inanmaz.

Cennetin dünyada olacağına, Hazret-i İsa’nın oradaki krallığına inanırlar.

Ruhun ölmezliğine inanmazlar.

Üçleme inancını yorumlamaları, bazı Hıristiyan mezheplerden farklı olmakla birlikte, onu reddetmezler.

Dünya onlara göre bâkidir.

Kendilerini bir millete ve vatana bağlı hissetmezler.

Hıristiyanlık inancını benimserler.

Hatta kendilerini asil Hıristiyan olarak tanıtırlar. 

Bayrağa karşı çıkarlar, milliyet ve vatan sevgisini reddederler.

 Vatan bütünlüğü, vatan savunması ve askerlik yapmaya karşıdırlar.

Zina dışında herhangi bir sebeple boşanmaya ve İncillere aykırı olduğunu ileri sürerek kan nakline karşı çıkarlar.
 ****
Tatlı, okşayıcı dillerle gençleri aldatmaya, Hıristiyan yapmaya çalışıyorlar.

 Çeşitli yollardan ele geçirdikleri adreslere broşür ve kitap gönderiyorlar.

Şık, süslü giyinmiş güzel kızlar, kapı kapı dolaşarak, evlere bu kitap ve broşürleri bırakıyorlar.

 Bu oyuna gelmemelidir.
**** 

Yahudilik dışında bütün dinleri düşman bilirler.

 Yöneticilerin hemen hepsi Yahudidir.

Yahudilerin 19 kitabını bunlar da mukaddes kabul ederler.

144 bin seçkin Yahudinin dünyayı yönlendireceğine, Cennetin dünyada olacağına, Hazret-i İsa'nın dünyadaki Cennette krallık kuracağına, Yehovacıların dışında herkesin ölüp bir daha dirilmeyeceğine ve ölen Yehovacıların dirileceğine ve bir daha ölmeyeceğine inanırlar.
Her çocuk günahkâr doğar derler. 


 



YEHOVA ŞAHİTLERİNİN  KEHANETİ (PALAVRASI) 
Yehova şahitlerinin kurucusu Russell kendisine kutsal ruhun iştirak ettiğini idda ederek 1914 te dünya miletlerinin yönetimlerinin yok olacağını onun yerine tanrının yukarda yani gökte uzun süredir hazırlığını yaptığı krallığını geleceğni idda etmişti. 
 1874 teşkilatlanmış tanrı krallığı 1914 yeryüzüne inip yer yüzünü cennet yapacaktı ..
bu palavlara inanan bir çok insan varını yokunu satıp o dönem kapı kapı dolaşarak milleti yehovacı yapmaya kendilerini adadı. 
 1914 gelindiğinde bu palavraları ortaya çıktı ..metematiksel hesaplamalarda yalnışlık gibi komik  bir açıklamayla bu işten sıyırdılar ..1914 senesinde kehanetin gerçekleşmemesinin ardından küresel çapta faaliyetlerine devam eden topluluk, inanç sisteminde de bazı değişikliklere gitmek durumunda kaldı...   
   Öğretileri ışığında dinsiz bir dünya için çalışan ve tüm inançlara savaş açan bir teşkilatlanma içindedirler ..Russel in kutsal ruhla donanmış olduğuna inanan onun öğretilerini sonsuza değil kalacaklrına inanıyorlar ..
 "The Finished Mystery" kitabı bununla ilgili olarak, yine şu açıklamalarda bulunur:  
 "Tanrısal planı öğrenip öğreten kendisi değildir. Fakat Tanrı'nın kendisi onu öğrenmeye, iman etmeye ve öğretmeye itmiştir." (Sayfa 381).
"Tanrısal şeyler ve Kutsal Kitap'ın hakiki öğretileri üzerine olan hakimiyet 1878'de Russell'e aktarıldı. O 1881'de bütün Hıristiyanlık âlemî için Tanrı'nın gözetmeni oldu. Russell, Pavlus'tan bu yana kilisenin en büyük hizmetçisidir ..." (Sayfa 528). 
 "O, kitaplarının yazılışının asla kendisinden olmayıp, hepsinin kutsal ruhun aydınlatması aracılığıyla Tanrı'dan gelmiş oduğunu söylüyordu." (Sayfa 528).
 Tüm dinlerin yok olacağına kendileri dışında herkesin öleceğine kendilerinin sonunza dek dünya da hayat sürdüreceğine inanan bu teşklatın kurucusu ise 1916 yılında öldüğünde cesedi o zamanlarda özellikle ezoterik Mason öncülerine özgü olan bir alışkanlıkla yakılmıştır.


 
 
Aynı zamanda Russell'in mezarı mısır piramidi ve daire içinde haç-taç semboluyle süslenmişti. (bkz.siyonizm sembolleri)
 bu teşkilatın birgün dünya üzerinde dinsiz bir dünya çabası veren DECCAL sistemine hizmet verdiklerini anlamak zor olmazsa gerek





 
 
*******


YEHOVA ŞAHİTLERİ her ne kadar masonlukla bir ilgileri olmadıklarını söyleselerde bu teşkilatın kurucusu C. T. Russell eğitimimini N. H. BARBOUR ve Georges STORR adlı MASON hocalarından almıştır...Zaten Russellin bazı yazılarında Masonlardan "kardeşler" olarak bahsetmektedir.
 
 Yehova Şahitleri Tarikatının Kurucusu Charles Taze Russell'in mezar yapısı özel olarak hazırlanmış mason işlemeleriyle görülmektedir. ve mezar şekili ise piramittir 
YEHOVA ŞAHİTLERİNİN İnançlarına göre “Teşkilat MELEKLERCE desteklenmekte, onlardan görünmez bir şekilde özel mesajlar almaktadır. 
 Bu nedenle, Tanrı’nın tasvibini ve ebedi hayatı elde etmek için herkes mutlaka YŞT’ye, yani “SADIK VE BASİRETLİ KÖLE ye bağlanmalıdır. 
Bu kurtuluşun olmazsa olmaz şartıdır. Sadık ve basiretli kölenin talimatlarını Tanrı’nın sesini izler gibi izlemek gerekmektedir. Teşkilata karşı isyan etmek Tanrı’ya karşı isyan etmekle eş değerdedir.
Teşkilatı yöneten seçkin özel sınıf, yani Yönetim Kurulu bizzat Yehova Tanrı tarafından, 1919 yılında, Yehova'nın iletişim kanalı ve görünür temsilcisi olmak üzere özel bir şekilde seçilmiş, atanmış ve yetkilendirilmiştir. 
 Dolayısıyla, bütün Yehova’nın Şahitleri, bu merkezi kuruldan gelen talimat ve direktiflere koşulsuz bir şekilde uymalı ve kurtuluş için de mutlaka bir köle ile ortaklaşa çalışmalıdır. 
 Teşkilata karşı gelmek, reddetmek veya onu eleştirmek sonsuz-yaşam ödülünden yoksun kalmak ve yakında gerçekleşecek olan“ARMEGEDON SAVAŞI” ında tamamen helâk olmak demektir.
 
Şahitler işte yukarıda zikredilen bu inancın yürüttükleri disiplinli, planlı ve programlı faaliyetlerin arkasındaki en önemli muharrik güç olduğunu ifade etmektedirler. Dolayısıyla, şahitlerin teşkilat tarafından verilen emirleri eksiksiz yerine getirmelerinin söz konusu inançtan kaynaklandığı anlaşılmaktadır.  
Kendi Teşkilatları’nın Tanrı’nın yeryüzünde kullandığı tek gerçek ve yetkili PEYGAMBER olduğuna inanan ve bu teşkilatın Tanrı tarafından son günler boyunca insanlarla iletişim için seçilen yegane kanal ve temsilci olduğunu kabul eden şahitler, böyle bir teşkilat içinde hizmet etmeyi bir LÜTUF ve ayrıcalık olarak görmektedirler.

 
Yehova şahitleri  Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil’i kendi yaptıkları yeni tercümede, metnin içine 200′den fazla Yehova kelimesini eklemişlerdir. 
 Yahova şahitleri kendi yazdıkları kitaplarda şu ifadeleri kullanmışlardır; 

 "Bu şekilde, Kutsal Kitap‘a göre kelime anlamıyla İsa yalnızca meshedilmiş Hıristiyanların (yani 144.000'in) aracısıdır." (T. K. 17 Temmuz1979, sf. 31). 

 "Göksel hayat için seçilenler (144.000) daha şimdiden  adil beyan edilirler...(Rom. 8:1).
Fakat bu şimdiki zamanda, yeryüzünde ebediyen yaşayacak olan insanlar için gerekli değildir...
Onlar, yalnızca  son denenmeyi zaferle geçip, Millenyum'un sonunda kâmilliğe erdikten sonra, ebedi yersel yaşam için adil beyan edilebilecekler." (T.K. 1.11. 1954 / T.K. 1. 7. 1986 sf. 17-29).

yani demek istedikleri şu ki ''bahsedilen 144 bin kişi biziz bugün isa bizi kurtaracak diyen hırıstiyanlar ümitlenmisin çünki biz mesh edilmişiz aynı şekilde yahudileride boşuna seçilmişiz diye kendini paralmasın seçilen biziz CENNETTEN arsalarını tapusuyla birlikte tanrı bize verdi bizler tanrı tarafından seçilmiş kelli felli insanlarız bizim dışımızda kalan yahudi olsun hırıstiyan olsun ve diğer inançlardan insanlar hepsi zamanı geldiğinde yok olup gidecekler .
 
 

 
 


Dünya çapında 7,78 milyona yakın inananı olan dini bir topluluktur ve dünyada 239 ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.


 Yehova Şahitleri, dünyadaki sorunların ancak Tanrı'nın Gökteki Krallığı (Yönetimi) tarafından çözüleceğine inanırlar.
 Yeryüzünde yaşayan kötü insanların kıyamette yok olmayacağına, Yehova ve Göklerin Krallığı'nin tek sahibi İsa Mesih tarafından iyi insanlara ebediyen cennet olarak verileceğine inanırlar.
Yalnızca Cennet inancı vardır.
Ateşli bir cehennem azabı öğretisine inanmazlar.
Bunun yerine Tanrı'nın adaletini kötü yürekli kişileri ebediyen yok ederek göstereceğine inanırlar. Ölümü kötüye bir ceza olarak kabul ederler.
Bu anlamda tekrar dirilme inançlari vardır fakat dirilecek olanlar bu dünyanın cennete dönüşmüş halinde yaşayacaktır. Yani cennete kavuşamama ebediyen ölüm halinin devamını ifade etmektedir.
 
   KUR’ANI KABUL ETMİYORLAR
   Yehova şahitlerinin Türkiye de dağıttıkları  bir dergide , Hıristiyanların inanç sistemi hakkında bilgiler verdikleri makalede de (2012 Eylül sayısı/kıyamet günü konusu/ 13. sayfa) şöyle bir giriş bulunuyor:
   “Sekiz bölümden oluşan bu makale dizisinde Kutsal Kitabın (Tevrat, Zebur ve İncil olarak bilinen kutsal kayıtların) dikkat çekici bir özelliği ele alınıyor.” 
Her ne kadar Kuranı Kerim in tahrif olmuş diğer din kitaplarının arasında bulunmaması güzel olsada ,bu ifadeden de anlaşılacağı üzere Kuranı kerimi kutsal olarak kabul etmezler.


Hıristiyanların kiliselerine karşı Yehova Şahitleri’nin de hem bethel, Tanrı evi, hem de krallık salonu vardır. Onlarda toplantılar dua ile başlar, dua ile sonuçlanır.
Hatta kendilerine mahsus ilahileri, şarkıları da vardır.
 Müslümanlara inançlarını aşılamak isteyen Yehova Şahitleri, bu Hristiyan yönlerini gizler, kiliseye gidilmediğini söyler ve çok zaman Yehova yerine Müslümanlara cana yakın gelmesi için “Allah” ve diğer İslâmi terimleri kullanırlar.
 
Yehova Şahitleri peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) yalancılıkla ve Kur’an’ı batıl, asılsız olarak itham ederler.
“İncil’de ne eksiklik var da Kur’an gelmiştir” derler.
Biz de onlara: “Zebur’da ne eksiklik vardı da Tevrat geldi, Tevrat’ta ne eksiklik vardı da İncil geldi?” dersek, acaba ne cevap verecekler?
 
Yehova Şahitleri kitap, dergi ve broşürlerinde İsrail’i, Yahudiliği överek onun yedi şamdanını (menora) tekrar tekrar resimleriyle ele alması ve bu siyon adını teşkilatın ve derginin ilk günlerinde başlık olarak kullanması ve sık sık kapak arkalarında renkli İsrail haritaları vermesi ve İsrail’i tarih ve ülkesiyle övmeye ve ona saygılı davranmaya sevketmesi, Yehova Şahitleri merkez teşkilatının arkasında Yahudi desteği, etkisi ve malî yardımı olduğuna dair şüpheler uyandırmıştır.
Yıllıklarında başbakan yardımcılarının İsrail’i, Arap memleketlerinin yenilgisinden sonra ziyareti ve İsrail’in muzaffer durumunu övmesi, üzerinde ibretle düşünmeyi gerektirir
 
 
Türkiye deki Faaliyetleri:
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yapılan bir araştırmanın sonuç bölümü :  
“Yehova Şahitlerinin ülkemizde merkezi İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Hatay, Aydın, (Kuşadası, Efes) ve Mersin illerinde ibadet salonları bulunmaktadır.”  
Bir dönem Türkiye’de görevli olarak bulunan ve şu an organizasyonun merkezinde çalışan Rendall Hickok da, hayatının en güzel anlarını Türkiye'de geçirdiğinden bahisle, ‘son zamanlarda Yehova’nın Şahitliği’nin Müslüman asıllı Türkler arasında rağbet bulduğunu’ söylemektedir. 
 Hickok’un ifadesine göre, en fazla Yehova’nın Şahidi Hüseyin Avni Karslıoğlu‘nun İzmir ve çevresi ile İstanbul, Ankara, Mersin illerinde bulunduğu belirtmiştir. 
Yine Hickok’a göre, Türkiye’deki organizasyonun ve misyonerlerin maddi harcamalarının çoğu doğrudan merkezden karşılanmaktadır. 
 Bunun yanında, Türk Yehova’nın Şahitleri'nin yaptıkları bağışlar da parasal kaynağın bir bölümünü oluşturmaktadır.”
*****************


NOT:  

YEHOVA, Yahudilerin büyü kitabı KABBALA'DA "ALEV" olarak remzedilir. "

O YÜZDEN ATEŞ SİZİ ÇAĞIRIYOR" SLOGANINI REKLAMLARDA KULLANIRLAR! SİZCE ÇAĞIRAN KİMMİŞ?UYANDINIZ MI? HYÇ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

 

 


 

 

 
 
 
 

1 yorum:

  1. How to register at the Betway Casino, get up to $150
    Casino, and a huge selection of 충청남도 출장안마 slots, table games, in 영천 출장안마 its place to 부산광역 출장샵 check out our 제천 출장마사지 page, and 충주 출장샵 we're really excited about it.

    YanıtlaSil